Skip to content

Ranzo Ionio

37826793-Original

Al sinds mijn eerste bezoek aan Kefalonia ga ik regelmatig bij eigenaar Yiannis langs in zijn taverne om even een drankje te drinken. En het grote geluk wil dat ik deze keer eindelijk in een van zijn cottages kan verblijven op zijn kleine ranch.

Ranzo Ionio ligt prachtig tussen de olijfboomgaarden met uitzicht op de Ionische zee. Als ik het terrein oprijd, herken ik het direct: de kleine taverne ligt links bij de originele houtoven, daarachter het zwembad met de ligbedden. Verderop de appartementen en de natuurstenen cottages, in die laatste slaap ik vanavond. Prachtig gerenoveerd, modern ingericht met oog voor detail en een balkon met de mooiste vergezichten over zee.

Yiannis kennende wil hij het beste voor zijn gasten. Ik leg mijn tas binnen en ga naar hem op zoek. Hij staat, net als de rest van de familie Kavvadia, bij zijn twee authentieke steenovens buiten in de zon. Ik verheug mij nu al op alle dagen genieten uit zijn eigen keuken. De meest heerlijke traditionele gerechten maakt hij in zijn steenovens. Met verse ingrediënten, wat een smaken! Ook de rest van de familie kan er wat van: zijn vrouw Stella bakt het beste brood van het eiland en de zonen tappen de lekkerste drankjes in de taverne. “Kom en eet met ons,” zegt Yiannis en dat laat ik mij geen twee keer zeggen.

37826793-Original

Bekijk deze onderstaande huisjes ook eens!

Appartement Aineckblick Nr. 6 – 4-6 personen

De appartementen Aineckblick liggen op slechts 100 meter van de piste én Aineckbahn skilift. Deze...

Chalet Berg-Klause inclusief catering – 26-30 personen

Chalet Berg-Klause is een comfortabel en sfeervol onderkomen. Het chalet biedt plaats aan maar liefst...

Chalet-appartement Dame Blanche met sauna – 8 personen

Direct aan de gemakkelijke blauwe piste (Boyes), in de wijk Bruyeres in Les Menuires, ligt...